Je schaatsplezier begint bij ons!
 
We zien jullie graag weer terug in oktober 2024!

Schaatsverhuur voor cursisten

Volg je een schaatscursus bij De Scheg, maar heb je nog geen eigen schaatsen? Kom langs bij ons op de ijsbaan om te kijken welke schaatsen het beste bij je passen. Een vast paar schaatsen huren is ook mogelijk. Voor elke les controleren wij of ze nog scherp zijn. En wil je na het huren kopen? Dan krijg je 10% korting. We hebben ook goedgekeurde schaatshelmen voor kinderen en volwassenen te huur en te koop.

Schaatsen huren voor de les

Wel of geen klapmechanisme, een vaste schoen of toch een losse? Bij het kiezen van het juiste paar schaatsen voor je schaatslessen komt nog best wat kijken, en daar helpt Free-wheel je graag bij. We hebben hierin jarenlange ervaring en een naam hoog te houden.

Mede-eigenaar Arjan Mombarg is zelf pro marathonschaatser geweest en heeft een eigen schaatsmerk (MenM Ice-Skate). Hij runt al 20 jaar een schaats- en skeelerwinkel in Vorden met een trouwe schare klanten die graag van ver komen om zich te laten adviseren door hem.

Bekijk de recensies voor Free-wheel Schaatsen en Skeelers Vorden


Kortingen voor cursisten van De Scheg

Samen met jou en natuurlijk je schaatsdocent zoeken we één of meerdere paren uit die je direct uitprobeert op de baan. Heb je een duidelijke favoriet? Dan reserveren we deze speciaal voor jou. We kunnen niet garanderen dat je elke les hetzelfde paar krijgt (dit hangt af van de beschikbaarheid), maar we doen ons best! En natuurlijk checken we voor elke les je schaatsen en slijpen we ze als dat nodig is.

Wil je een keer extra oefenen op 'jouw' huurschaatsen of een ander paar? Dan betaal je maar €5,-

Helemaal happy met je schaatsen en wil je zo'n zelfde paar kopen? Cursisten die bij ons voor meerdere lessen schaatsen huren, krijgen 10% korting op de aankoopprijs van een nieuw paar schaatsen (tot max. €50,- korting).


Check-up voor eigen schaatsen

Heb je wel eigen schaatsen, of een paar van iemand geleend? Kom dan ook even langs. Wij kijken of de schaatsen onderhoud nodig hebben, zoals het slijpen van de ijzers. Vergeet niet: zelfs Sven Kramer komt niet ver op botte schaatsen!

Schaatsles bij De SchegHoe kies je de perfecte schaats voor jouw schaatslessen?

Schaatsen is een fantastische sport en recreatieve activiteit. Of je nu droomt van sierlijke pirouettes of van razendsnelle rondetijden, de juiste schaats kan je helpen om je doelen te bereiken. Als je op het punt staat om schaatslessen te nemen, is de keuze van je schaats belangrijk. Maar hoe kies je de perfecte schaats voor jou? Hier zijn enkele vragen die je jezelf kunt stellen:


Wat is je doel?

  • Kunstschaatsen: Als je wilt leren springen, draaien en dansen op het ijs, kies dan voor kunstschaatsen. Ze hebben een langere en getande voorkant, wat helpt bij bepaalde manoeuvres.
  • Hockeyschaatsen: Voor snelheid en behendigheid op het ijs, zoals bij ijshockey, zijn hockeyschaatsen geschikter.
  • Langebaanschaatsen: Als je geïnteresseerd bent in lange afstanden of wedstrijden op een ovale baan, kies dan voor deze schaatsen met hun lange, rechte bladen. En laat deze categorie nou net onze specialiteit zijn!


Hoe is de pasvorm en ondersteuning?

Een goede pasvorm is cruciaal. Te grote of te kleine schaatsen kunnen blaren veroorzaken en je techniek negatief beïnvloeden. Laat je voeten opmeten en probeer verschillende merken en modellen om de beste fit te vinden. 

Wist je dat je sommige schaatsschoenen helemaal naar je voeten kunt laten vormen? Dit doen we in een speciale oven. De buitenkant van de schoen warmt op en is zo aan te passen aan jouw unieke voeten.

Goede enkelondersteuning is essentieel, vooral voor beginners. Een stevige schaats helpt bij het stabiliseren en biedt ondersteuning waar je het het meest nodig hebt.


Hoeveel wil je uitgeven?

Ga je kopen? Je hoeft geen fortuin uit te geven om een goed paar te krijgen. Bepaal vooraf je budget en zoek naar het beste paar schaatsen binnen die prijsklasse. Wij verkopen alleen kwaliteitsschaatsen.

Is je budget beperkt? Overweeg dan tweedehands schaatsen. Zorg wel dat ze de juiste maat hebben en in goede staat zijn. Koop je ze ergens anders? Kom dan ook langs. We kijken ze na en zo nodig slijpen we ze.


Tot slot, vergeet niet dat het kiezen van de perfecte schaats een persoonlijke beslissing is. Wat voor de een werkt, is misschien niet ideaal voor de ander. Neem de tijd om te passen en je te informeren.

Veel schaatsplezier gewenst!


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info