Je schaatsplezier begint bij ons!
 
We zien jullie graag weer terug in oktober 2024!

Schaatsverhuur Weissensee

IJsbaan De Scheg is heel gezellig, maar voor de echte schaatser gaat er natuurlijk niets boven natuurijs, met de Elfstedentocht als de ultieme uitdaging. Voor deze tocht der tochten moeten we tegenwoordig uitwijken naar Oostenrijk, waar de Alternatieve Elfstedentocht jaarlijks wordt verreden op de Weissensee. Ook Free-wheel is daar aanwezig: om te schaatsen én om schaatsen te verhuren.

Reserveer nu je schaatsen voor Weissensee 2024


Elf dagen lang is de Weissensee de place to be voor maar liefst 250 wedstrijdschaatsers en 4500 toerschaatsers. Behalve de Alternatieve Elfstedentocht wordt er ook het Open Nederlands Kampioenschap verreden, zijn er toertochten en is er tijd voor een après-schaats drankje tijdens de Blarenborrels.

Arjan en Raijmond van Free-wheel zijn al 20 jaar te vinden op dit festijn. In de eerste plaats om zelf te schaatsen, maar ook om met raad, daad en topkwaliteit schaatsen andere liefhebbers bij te staan.

Verhuur Weissensee 2024

In 2024 vindt het Weissensee evenement plaats van 22 januari t/m 2 februari. 

Wil je hiervoor schaatsen hurenReserveer nu al om er zeker van te zijn dat je straks de meest ideale schaatsen hebt voor op het Oostenrijkse natuurijs.

Wil je liever op de plek zelf schaatsen huren? Vanaf zondag 21 januari 2024 om 13.00 uur staan we voor je klaar in onze tent op de Weissensee. Hier zijn wij dagelijks te vinden van 09.30 tot 17.00 uur, m.u.v. de toertochtdagen. Op deze dagen zijn we beperkt aanwezig, maar wel altijd in de buurt van onze stand.

Voor op de Weissensee hebben we zo'n 130 paar schoenen en schaatsen voor de verhuur. Uiteraard allemaal in topconditie en in de maten 35 tot 50 2/3.

Free-wheel zorgt ervoor dat je schaatsen perfect geprepareerd voor je klaar liggen op de Weissensee. Ze zijn vakkundig geslepen voor meer grip en dus voor nog meer schaatsplezier.

Voor het huren test je de schaatsen uiteraard uitgebreid. Wil je ze daarna meteen kopen? Dat kan natuurlijk ook! 

Prijzen Weissensee 2024

 
Testen:


1 uur testen

5,-

2 uur testen

10,-Huren:


2,5 dag huren voor toertocht

50,- (schoenen tot 260,- met Basic ijzers)


- Meerprijs voor stijvere/stabielere schoenen: 10,- (schoenen van 325,- tot 425,-)


- Meerprijs Wiperboard ipv Basic: 20,-


- Meerprijs Carbon 2.0  IJzers: 15,-

Huur losse Wiperboard ijzers

30,-

Huur losse Carbon 2.0 ijzers

25,-

Huur helm 2,5 dag

15,-


Reserveer meteen


Annuleringsvoorwaarden

Mocht om welke reden dan ook 'de Weissensee' niet doorgaan, dan wordt je reservering automatisch kosteloos geannuleerd. Mocht je zelf besluiten om toch niet deel te nemen, dan kun je kosteloos annuleren tot 2 weken voor de eerste toertocht. Daarna ben je het volledige huurbedrag aan ons verschuldigd.


Schaatsen huren in andere periodes

Ga je buiten deze periode naar de Weissensee of naar bijvoorbeeld Zweden, dan kun je schaatsen voor een langere periode huren. Neem contact met ons op voor reservering en kosten of kom langs in Deventer of bij de schaatswinkel in Vorden en pas op je gemak een paar schoenen en schaatsen. Deze mag je uitproberen bij ijsbaan De Scheg.
 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info