Je schaatsplezier begint bij ons!
 
We zien jullie graag weer terug in oktober 2024!

Veelgestelde vragen

Vind je hieronder niet het antwoord op je vraag? Email ons dan. We doen ons best om je vraag binnen 24 uur te beantwoorden.


Betalen en reserveren

 • Kan ik online reserveren?
  Op dit moment is online reserveren (nog) niet mogelijk voor individuen en groepen, maar wel voor schoolschaatsen.
 • Ik heb geen bevestigingsemail met QR-code ontvangen, maar wel betaald. Wat nu?
  Als de bevestigingsemail ook niet in je map met ongewenste e-mails zit, heb je misschien een verkeerd emailadres ingevuld. Neem dan het betaalbewijs mee naar de ijsbaan. Deze vervangt dan de QR-code.
 • Kan ik jullie e-mailen/bellen om een paar schaatsen voor mij apart te zetten?
  Dat is niet nodig. We hebben 700 paar schaatsen in alle maten. De kans is klein dat net alle exemplaren van de door jou gewenste schaats verhuurd zijn wanneer je komt!
 • Vragen jullie borg?
  Nee, we vertrouwen erop dat je netjes met onze schaatsen omgaat en ze na afloop ook terugbrengt naar het inleverloket.


SlijpenOns materieel

 • Welke maat schaats heb ik nodig?
  Neem dezelfde maat als die van je gewone schoenen. Ga niet uit van de maat van bijvoorbeeld Nike's, deze vallen namelijk anders uit.
 • Welke merken verhuren jullie?
  Wij werken alleen met merken van topkwaliteit, zoals Viking, Zandstra en onze eigen MenM Ice-Skate. Met de overname van de schaatswinkel door Free-wheel per seizoen 2023/2024 is ook het verhuurassortiment volledig vernieuwd. Uiteraard houden wij het materiaal in topconditie door zelf te slijpen.
 • Kan ik wisselen van huurschaats?
  Ja, je kunt eenmaal ruilen van huurschaats. Hiervoor hebben we een speciaal omruilloket.
 • Kan ik meerdere soorten schaatsen uitproberen?
  Dat kan, maar niet in één keer! Ben je nog zoekende naar dé schaats voor jou? Kom gewoon een paar keer terug zodat je ze allemaal kunt uitproberen.
 • Kan ik ook een scheve schaats rijden?
  Jazeker, maar liever niet met ons materiaal;).Huren voor groepen (anders dan scholen)

 • Gelden er speciale tarieven voor groepen?
  Groepen vanaf 20 personen betalen €6,50 in plaats van €7,50 per paar huurschaatsen. Daarvoor moet je wel minimaal 24 uur van tevoren reserveren per email.
 • Moet ik van tevoren reserveren als ik met een groep kom?
  We hebben 700 paar schaatsen in alle maten van 26 t/m 50. De kans is klein dat net alle geschikte exemplaren verhuurd zijn. Kom je met meer dan 20 personen en wil je toch liever reserveren? Email ons dan 24 uur van tevoren met de gewenste schaatsen en maten. In plaats van 7,50 betaal je dan 6,50 per paar schaatsen.Algemeen

 • Geven jullie ook lessen of clinics?
  Op dit moment nog niet, maar wie weet in de toekomst? Het is wel mogelijk om schaatslessen via De Scheg zelf te volgen. En heb je hiervoor schaatsen nodig, dan kun je die natuurlijk bij ons huren of kopen.
 • Is een helm verplicht?
  Nee, maar voor je veiligheid is het wel verstandig er een te dragen. Bij ons zijn veiligheidshelmen zowel te huur als te koop, uiteraard ook in kindermaten. 
 • Hebben jullie 10-ritten kaarten?
  Op dit moment bieden wij deze nog niet aan.
 • Verhuren jullie ook schaatsframes voor kinderen met een beperking?
  Wijzelf verhuren deze niet, maar IJsbaan de Scheg wel! Wil je hier gebruik van maken? Email dan naar Maaike Veldhuis (m.veldhuis@sportbedrijfdeventer.nl) van Sportbedrijf Deventer/De Scheg. Bekijk een video van Stichting Het Gehandicapte Kind over deze schaatsframes.
 • Wat als ik tijdens het schaatsen naar het toilet moet?
  Met schaatsen aan mag je alleen op het ijs of op de rubberen matten komen. Daarbuiten moet je je schaatsen uittrekken. Leg ze even op de rand van de baan neer als je daarna weer verder gaat schaatsen. Ben je uitgeschaatst? Dan graag weer inleveren bij ons loket!
 • Het vriest! Kan ik bij jullie ook schaatsen huren voor op natuurijs?
  Heerlijk, er gaat natuurlijk niets boven natuurijs! Toch zijn onze verhuurschaatsen alleen bedoeld voor gebruik op ijsbaan De Scheg. Tip: schaats jij ook het liefst op natuurijs en kijk je niet op een paar kilometers meer of minder in de benen? Dan is een weekje schaatsen op de Weissensee misschien iets voor jou. En daarvoor kun je wel schaatsen huren bij ons! 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info