Je schaatsplezier begint bij ons!
 
We zien jullie graag weer terug in oktober 2024!

Schaatsen slijpen en onderhoud

Laat je schaatsen op vakkundige wijze in elk gewenste 'ronding' slijpen. Ook voor de beste onderhoudsservice kun je direct vanaf de ijsbaan in Deventer bij ons terecht voor alle (vervangende) onderdelen van o.a. Viking, EHS, Zandstra, Salomon/MenM-Iceskate en meer. Zelf slijpen? Ook hiervoor verkopen we de benodigdheden.


Klaar terwijl je wacht (tenzij...)

Het slijpen van schaatsen duurt ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van het soort schaats en je wensen. Als het niet druk is in de winkel en bij het verhuurloket, helpen we je meteen.

Als het wel druk is, geef je je schaatsen af. Dan zorgen wij ervoor dat ze de volgende dag piekfijn geslepen voor je klaarstaan. Kun je meteen de baan op!

Kom je alleen schaatsen afgeven om te passen of laten slijpen, dan hoef je geen ticket te kopen voor de ijsbaan. Geef dit aan bij de kassa van De Scheg, dan mag je doorlopen.


Prijzen slijpen

Slijpen

10,-

Slijpen en ronden

15,-

 
We hebben in zowel Deventer als Vorden de beschikking over een automatische slijpmachine voor noren, een rondingsmachine, leestenrekker en slijpmachines speciaal voor hockey/kunstschaatsen. Verder slijpen we met de hand (en het oog).


Het correct slijpen van schaatsen is een kunst! Om optimale glijprestaties op het ijs te waarborgen is veel ervaring nodig. Eigenaar Arjan is een specialist; veel (professionele) schaatsers komen speciaal naar zijn schaatswinkel in Vorden (en nu ook Deventer) om hun schaatsen door hem te laten onderhouden.


Op dit filmpje uit 2019 legt Free-wheel De Scheg-eigenaar Arjan Mombarg uit hoe hij schaatsen slijpt:

 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info